Festivalska hronika – dan treći

Treći dan festivala otvorile su Lamija Begagić i Marina Veličković radionicom u OŠ „Nada Matić“ gde su sa osnovcima razgovarale o feminizmu.
Dejan Ilić , književni kritičar i izdavač iz Beograda je svojim, još jednim u nizu, sjajnim predavanjem, sa gimnazijalcima razgovarao o istini, šta za njih predstavlja istina i zašto je važna…
Nakon toga uslijedilo je predavanje koje u smislu interakcije obilježilo jučerašnji dan. Gospodin Ivan Janković Sociolog i pravnik, dugogodišnji advokat. Osnivač Udruženja za borbu protiv smrtne kazne i član Evropskog komiteta za sprečavanje mučenja koji je uzburkao strasti razgovarajući ali i argumentovano raspravljajući sa mladima o smrtnoj kazni.
Marko Pogačar trenutno pohađa doktorske studije književnosti, kulture, izvedbenih umjetnosti i filma. Na festivalu u Užicu je prvi put, i osvrnuo je se na značaj ovakvog festivala.
Stigavši iz Beča, održao je predavanje o književnosti i promeni. Učenici su rado diskutovali o svojim percepcijama promene, bilo lične, političke, socijalne…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Jos uvek nema komentara. Budite prvi koji ce ostaviti svoj komentar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.