Kruno Lokotar

Kruno Lokotar (Daruvar, 1967) diplomirao je komparativnu književnost, povijest i bibliotekarstvo u Zagrebu. Objavljuje kritiku, kulturološku publicistiku, esejistiku, putopise, preferira hibridne žanrove. Uređivao je, između ostaloga, kulturni magazin Godine nove i niz drugih publikacija i
emisija.
Od 2002. do 2007. bio je glavni urednik AGM-a. Prvi put dodijeljenu nagradu Kiklop za najboljeg urednika dobio je 2004. godine. Za suradnju Mirkom Ilićem dobio je Zlatnu medalju američkog udruženja dizajnera. Ustanovio je nagrade Na vrh jezika (za poeziju) i Prozak (za prozu) za autore do 35 godina, te nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama.
Radio je kao urednik Algoritma , danas je free lancer. Bio je jedan od selektora i jedini voditelj FAK-a (Festivala alternativne književnosti). S Emirom Imamovićem Pirketom i Srećkom Horvatom pokrenuo je Fališ (Festival alternative i ljevice Šibenik), a s udrugom ZaPis iz Zadra KaLibar festival i Prvi prozak na vrh jezika .
Urednik je knjige Cervantesov trg .

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1188/9048/files/B28918_480x480.jpg?v=1486177370

Predrag Lucić (Split, 1964), pesnik, novinar, satiričar, dramski pisac, pozorišni reditelj. Neponovljivi prijatelj.
U knjizi Cervantesov trg sabrane su Predragove drame i songovi. “No baš teatarska kolekcija – mada opsegom predstavlja tek nešto krup niju kap u Predragovu autorskom moru – nešto je jedinstveno: upravo veličanstveni zagovor dezerterstva, kakvoga je bio u stanju napisati samo on. (…)
U zemlji u kojoj ‘jedan mali rat’, makar prividno završen prije skoro četvrt stoljeća, uživa status središnjega kulta, mitske tvorevine oko koje se vrti kompletan politički, kulturni i javni život, gdje je takozvano društvo ustrojeno po uzoru na uniformirano ljudstvo u kasarni i gdje vlada ideal permanentnoga marširanja, neprekidne borbene gotovosti
i spremnosti na obračun s fantomskim neprijateljima, Predrag – kao demobilizator najvećeg formata – bio je drugo ime za nadu.”
Viktor Ivančić

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail