Ana Nedeljković i Nikola Majdak

Ana Nedeljkovic and Nikola Majdak Jr.

Ana Nedeljković rođena je 1978. godine u Beogradu. Diplomirala je i doktorirala na Fakultetu likovnih umentosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo. Bavi se crtežom, animiranim filmom i edukacijom u oblasti savremene umetnosti.

Nikola Majdak mlađi rođen je 1972. godine u Sloveniji. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek kamera. Poslednjih 20 godina aktivan je kao snimatelj, animator, reditelj i predavač.

Njihov prvi zajednički film “Rabbitland” (2013) prikazan je na preko sto festivala širom sveta, nagrađen je Kristalnim medvedom na Berlinalu, a osvojio je i brojne druge nagrade.

RABBITLAND

Animirani film, 7′ 25” (2013)

Zečevi Bez Mozga žive u Rebitlendu, savršenom svetu uređenom na osnovu najuspelijih primera ratnih zona i slamova. Intenzivno su roze, u glavi umesto mozga imaju samo rupu i srećni su bez obzira na to šta im se dešava. Oni su najviši stadijum koji je evolucija dostigla. Njihova svakodnevica je potpuno ispunjena. Zečevi ceo dan provode glasajući na slobodnim i demokratskim izborima koji se u Rebitlendu održavaju jednom dnevno, zato što je Rebitlend veoma uređena demokratija. Međutim, ispostavlja se da izbore organizuju Zle Devojčice, isključivo da bi se igrale i smejale.

Rabbitland _Ana Nedeljkovic and Nikola Majdak Jr _1

Rabbitland _Ana Nedeljkovic and Nikola Majdak Jr _5

Rabbitland _Ana Nedeljkovic and Nikola Majdak Jr _6

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail